Italija traži 100 degustatora za tiramisu

U centru pažnje italijanske gastronomije je Treviso, koji se sprema da od 10.do 12.oktobra postane svetska prestonica tiramisu takmičenja: krenuo je poziv za 100 degustatora žirija, za deveti po redu Tiramisu World Cup 2025.

Organizatori traže 100 volontera koji će sudelovati u ocenjivanju tokom selekcija. Prijave su otvorene do 13.septembra. Kandidati polažu online test sa 15 pitanja o pravilima, a prijem zavisi od rezultata i brzine odgovora. Odabrani kandidati biće obavešteni najkasnije do 26.septembra.

Ovogodišnje takmičenje je posvećeno stogodišnjici rođenja Giuseppea Maffiolija, koji je prvi beležio istoriju tiramisu poslastice u časopisu Vin Veneto. Organizatori ističu da manifestacija spaja gastronomiju, kulturno nasleđe i lokalnu zajednicu, transformišući Treviso u golabalni centar tiramisu majstorstva.

Takmičenje je podeljeno u tri segmenta: selekcije, polufinale i finale, a odvija se u dve kategorije: originalnost i kreativnost. Što se originalnosti tiče, mora obavazno da se koristi šest sastojaka: piškote, mascarpone, jaja, kafa, kakao i šećer. Što se kreativnosti tiče, osnovni sastojci su isti, a takmičar može da donese do tri dodatna sastojka po sopstvenom izboru.

Šta se ocenjuje? Tehnička izrada, estetski dojam, intenzitet ukusa, ravnoteža i harmonija ukusa.

Tiramisu World Cup 2025 nije samo takmičenje – to je festival ukusa, tradicije i kreativnosti. Za učesnike i degustatore, ovo je prilika za jednu od najslađih avantura godine u Trevisu.

i2 portal

podeli na mrežama:

Facebook
LinkedIn
Email
Pinterest

Najnovije

Kultura

Počinje Temerin Film Fest

Temerin će od 12. do 14. septembra ponovo biti u znaku sedme umetnosti – počinje drugi Temerin Film Fest, pod sloganom „Kadar koji se pamti“.

Održivost

De Kas – održivi restoran u Amsterdamu

Restoran De Kas, smešten u srcu Amsterdama, u obnovljenom stakleniku iz 1926.godine, prepoznat je širom Evrope kao pionir održive gastronomije. Koncept restorana se zasniva na