Iako je svoja vrata na beogradskoj „Zvezdari“ prvim gostima otvorio pre samo mesec dana, već sada je izvesno da će mladi i kvalitetan tim, vođen rukom iskusnog Saše Filića, u novom restoranu koji deli ime sa sortom vina starom 2 milenijuma, sigurno ostaviti pečat u domaćoj gastronomskoj ponudi.
Tik uz predratnu beogradsku vilu i prelepu baštu punu zelenila smestio se restoran koji odiše svedenošću, i gde se pri uređenju pažljivo mislilo na svaki detalj.
Pri pogledu na jelovnik, odmah je vidi da je naglasak na kvalitetu, a ne kvantitetu. Pažljivo odabrana jela, uparena sa odgovarajućim vinom mame da ih probate.
Naš hedonistički pohod smo započeli uz krem sir u sosu od bosiljka sa hrskavim hlebom, nastavili uz pačetinu u sosu od brusnica i crvenog vina, kao i ručno rađenoj testenini sa crnim tartufima, a onda se zasladili tiramisuom i iznenađenjem Nemanje, „le chef„-a.
Na vinskoj karti je pedesetak etiketa, iz Srbije, regiona i Italije, kao i destilati i kokteli.
Pohvale idu i Ivanu, Vasiliju i Stevanu koji su svojom ljubaznošću učinili da se osećamo još prijatnije, i poželeli da se ponovo vratimo u Muskat.
Restoran Muskat se nalazi u ulici Čede Mijatovića 8, i otvoren je svakog dana od podneva, osim ponedeljkom.
i2 portal