Kada se spoje dva sveta slatkih zadovoljstava – čuveni italijanski desert, i kremasti sladoled bez kog leto ne može da prođe – rezultat je tiramisu sladoled.
Ova ledena poslastica donosi sve ono što volimo kod tradicionalnog tiramisua – bogat ukus espresa, blagu notu kakaoa, kremastu teksturu maskarpone sira i diskretne tragove piškoza – ali u laganijoj, osvežavajućoj formi. Prava je poslastica za one koji ne žele da biraju između klasičnog kolača i letnjeg osveženja.
Sastojci:
400 ml slatke pavlake
250 gr maskarpone sira
1 konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka (400 ml)
1 kašičica ekstrakta vanile
dupla espreso kafa
2 kašike ruma ili likera od kafe
6-8 izlomljenih piškota
kakao prah za posipanje
Priprema:
Umutite pavlaku dok ne postane čvrsta. U drugoj činiji pomešajte maskarpone, kondenzovano mleko, vanilu, espreso i rum. Pažljivo dodajte umućenu pavlaku u maskarpone smesu, lagano, da bi masa ostala vazdušasta. Umočite izlomljene piškote u malo kafe i rasporedite ih po smesi, ili pažljivo umešajte unutra. Sipajte smesu u plastičnu posudu sa poklopcem, poravnajte, pospite kakaoom i ostavite u zamrzivaču minimum 5 sati, najidealnije je preko noći.
i2 portal