5 koktela po našem izboru koje morate da probate u novogodišnjoj noći

Bliži se kraj godine, i dok sumiramo utiske, donosimo zaključke i svodimo račune, nije zgoreg da se pripremimo kako treba i za doček Nove godine. Nezaobilazan trenutak svakog novogodišnjeg slavlja je i nazdravljanje sa dragim ljudima, uz čašu alkohola. 

Bilo da ste ljubitelj klasičnih pića, ili želite da eksperimentišete sa novim, kreativnim kombinacijama, kokteli pružaju savršen način da obeležite kraj jedne, i početak nove godine. Kokteli su vše od običnog pića – oni su deo atmosfere, simbol veselja, sa svojim bogatim ukusom, i mešavinom različitih sastojaka.

U nastavku vam predstavljamo pet koktela po našem izboru, koji će vašoj novogodišnjoj zabavi dati dodatni šarm i posebnu čaroliju.

Raspberries & champagne

Sastojci:

150 ml šampanjca ili penušavog vina

10 ml likera od maline

10 ml Grenadina

Napunite čašu za koktel šampanjcem ili penušavim vinom, dodajte liker od malina i sirup od nara (Grenadin), promešajte da se sve sjedini i ukrasite listićima nane i svežim malinama.

Gin & tonic 

Klasični gin-tonic možemo da pijemo u svakoj prilici (!), a sada vam dajemo ažuriranu verziju, uz krastavac i ruzmarin, sa ceđenom limetom. Idealan je uz predjela.

Sastojci:

40 ml džina

10 ml tonika

ceđena limeta

krastavac

ruzmarin

led

Pomešajte džin i tonik, dodajte led, grančicu ruzmarina i krastavac, uz malo ceđene limete, i uživajte.

French 75

Napravljen od strane svetski poznatog barmena, Hari Mekelona, u ratnom Parizu 1915.godine, poznat je po francuskom broju 75 (soixante-quinze). Ovaj koktel kombinuje botaničke note džina, sa limunovim sokom i šampanjcem.

Sastojci:

60 ml džina

15 ml soka od ceđenog limuna

15 ml šećernog sirupa

šampanjac ili penušavo vino

korica limuna (za ukras)

U šejkeru napunjenom ledom, dodajte džin, limunov sok i šećerni sirup. Sipajte u čašu za šampanjac i prelijte šampanjcem ili penušavim vinom. Ukrasite korom linuna.

New Year (Tequila) Sunrise

Ovo je koktel koji se lako pravi, a oduševljava sve koji ga probaju.

Sastojci:

60 ml tekile

120 ml soka od narandže

15 ml grenadina

kora narandže ili višnja (za ukras)

Napunite čašu ledom i sipajte tekilu i sok od pomorandže. Lagano promešajte da se sjedini. Polako dodajte grenadin preko zadnje strane kašike, tako da potone na dno, stvarajući efekat izlaska sunca (sunrise). Ukrasite kriškom narandže i višnjom.

Cosmpolitan

Nismo Keri Bredšo, ali volimo da pijemo Cosmo. Ovaj koktel je nastao još 1934.godine, ali je najveću popularnost stekao zahvaljujući seriji „Seks i grad“.

Sastojci:

45 ml vodka

15 ml triple sec

30 ml sok od brusnice

10 ml sok od limete

led

kora narandže za ukras

Pomešajte sastojke u šejkeru i sipajte u čašu. Ukrasite korom narandže.

i2 portal

 

 

podeli na mrežama:

Facebook
LinkedIn
Email
Pinterest

Najnovije

Ona

Kafa usporava starenje kod žena

Nije novost da kafa može imati koristi za zdravlje, posebno ako se konzumira umereno i redovno – pomaže u smanjenju rizika od kardiovaskularnih bolesti i

Preporučujemo

Šta je rust-out i zašto se javlja?

Rust-out je stanje emocionalne i mentalne iscrpljenosti koje nastaje kada osoba oseća dosadu, frustraciju i nedostatak svrhe u svom poslu ili svakodnevnim aktivnostima. Dok burnout

Trendovi

Jacquemus Beach Club u Monte Carlu

Jacquemus stiže u Monaco kako bi proslavio duh Rivijere. Od 1930-ih, hotel Monte Carlo Beach– koji se sastoji od 40 soba i apartmana izvrsno dizajniranih